НЕТАЧНЕ ОПТУЖБЕ ЛИДЕРА ЛСВ НОВИ БЕЧЕЈ

На оптужбе Општинског одбора Лиге социјалдемократа (ЛСВ) у Новом Бечеју и његовог председника, а бившег председника општине Нови Бечеј, Саше Шућуровића, које је данас објавила једна новинска агенција, Општински одбор Српске напредне странке (СНС) у Новом Бечеју, издаје следеће саопштење:

„Поставља се питање да ли је оптужбе на рачун садашње општинске власти изнео исти Саша Шућуровић за кога је Агенција за борбу против корупције предложила разрешење са функције коју је обављао, због пребацивања буџетских средстава и средстава грађана општине Нови Бечеј сопственом угоститељском објекту, који је при томе нелегално изграђен. Поставља се, такође, питање бившем председнику општине Нови Бечеј, Саши Шућуровићу, како то да са истим квалитетом, манифестација „Госпојина“ може да кошта дупло мање него онда када је он био председник општине, односно зашто овогодишња манифестација кошта 20 милиона динара, док је претходна коштала чак 40 милиона динара. По први пут локална власт, заједно са организационим одбором Великогоспојинских дана, поднеће грађанима извештај након манифестације, као и пореској управи. Зашто то Шућуровић и његови сарадници никада раније нису урадили, остаје необјашњено. Извештај никад пре није достављен ни грађанима, али ни пореској управи, иако је то од Шућуровића тражено. Извештај ће детаљно показати утрошак новчаних средстава за организацију Великогоспојинских дана у Новом Бечеју. Што се тиче навода да је општина Нови Бечеј у суфициту, када су буџетска средства у питању, јасно је да се Шућуровић, иако је четири године био председник општине, очигледно не разуме довољно у економију, јер не схвата основну разлику између суфицита и дефицита. Шућуровић би требало да објасни како то да постоји суфицит у општинском буџету, ако је он пројектован преко 200 милиона динара више него што су приходи општине. Да ли је то онда суфицит или дефицит? Шућуровић у својим оптужбама који је пренела новинска агенција поставља питање где се налазе 30.000 евра са рачуна предузећа „Војводина СПА“ и аутомобил, а требало би да га постави самом себи, јер је управо он био председник општине Нови Бечеј у време преузимања овог предузећа и он је тај који би требало да има одговор на ово питање. Поставља се још једно право питање, када је реч о „Војводини СПА“, а то је зашто се уговор са овим предузећем налазио код неких од Шућуровићевих сарадника код куће и где се налази остатак документације који фали из Општинске управе. Шућуровић се упитао и због чега општинске власти још увек нису одговориле на питања око скидања усева са узурпираног државног пољопривредног земљишта у општини Нови Бечеј. По први пут је општина Нови Бечеј смогла храбрости да се обрачуна са пољопривредницима који су неовлашћено обрадили државно пољопривредно земљиште, које није издато у закуп, на тај начин што је, на основу закона, поскидала усеве са тих површина. Тако је општина показала спремност да се бори са злоупотребама у атару које нису ретке, јер на овај начин, узурпирањем земљишта, односно извршењем кривичних дела, пољопривредници остварују огромну корист на уштрб општине и грађанства. Дуго се на овај проблем „жмурило“, али је садашња локална самоуправа одлучно кренула да се бори против њега и показала свима који крше закон да ће за то бити кажњени. Шућуровић за време свог мандата није имао храбрости да се позабави овом темом, а општинска власт није дужна да њему и његовим сарадницима подноси извештај, већ грађанима општине Нови Бечеј, који ће исти сигурно добити на увид.“